Clubkampioenschappen 2005

De clubkampioenschappen zijn alweer voorbij. Ze begonnen op donderdag 15 september en eindigden op zondag 18 september met de uitreiking van de medailles en de bloemen aan de winnaars.
Ook dit jaar was de sfeer weer perfect. De meeste spelers kennen elkaar natuurlijk goed hetgeen zeker bijdraagt aan de gezelligheid.  Ook de weersomstandigheden waren goed, zeker in het weekend. Dit jaar waren er meer categorieën waar aan mee gedaan kon worden. Net als vorig jaar waren er de herenenkel en de damesenkel. Nieuw was dat de dames enkel was verdeeld in twee poules, poule één vanaf ranking 6 en hoger en poule twee vanaf  ranking 7 t/m 9.  Zo is het ook voor dames met een lagere ranking aantrekkelijk om mee te doen. Ook nieuw waren de herendubbel en de gemengd dubbel.

Bij de herenenkel moest Harry v. d. Berg zijn titel verdedigen. Dat lukte hem dit jaar niet. Wel  wist hij samen met zijn vader Jan v.d. Berg  de titel in de herendubbel op te eisen. In de finale wisten zij te winnen van Andy v.d. Kuyl en Nick Philippo.

De herenenkel finale werd dit jaar gewonnen door Barry Bruin die Ricardo Wakker versloeg. Het was een mooie wedstrijd waarin de beste speler won maar waarin de verliezer zeker aantoonde dat hij een belofte voor de toekomst is.

Bij de damesenkel poule één moest Marieke Visser haar titel verdedigen. In de finale stond zij tegenover Debbie van Egmond. Ondanks herhaaldelijk aandringen van Debbie heeft Marieke door haar tactisch sterke en solide spel ook dit jaar de titel clubkampioen behaald.

In de damesenkel poule twee heeft Eveline Bodegraven uitstekend gespeeld en is  clubkampioen geworden van poule twee na de finale gewonnen te hebben van onze tossleidster Jacqueline Huis. 

In de gemengd dubbel finale hebben Marieke Visser en Maarten Burgering gewonnen van Debbie van Egmond en Lennox Alblas in twee spannende sets. Het omslagpunt zat hem in de tiebreak van de eerste set waarna Marieke en Maarten de tweede set ook naar zich toehaalden.

Namens de organisatie feliciteer ik nogmaals alle kampioenen en runners-up.

Vanaf deze plek wil ik nogmaals iedereen bedanken die mee heeft gedaan, de mensen achter de bar en last but not least het organisatieteam: Brenda D., Mireille, Marieke, Debbie, Jasper, Bert-Jan, Jan Willem en Joris.

De bekers staan alweer in de vitrine met daaronder foto’s van de clubkampioenen (mits voorhanden).

Tot volgend jaar!

Lennox Alblas